Agenda

naar overzicht

Arnold Veeman - Veeman in het Noorderlicht

15:00 - € 15,00

Categorie: Concert

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Liedjes van de Groninger streektaalzanger Arnold Veeman zoals je ze nog nooit eerder hoorde. Geen instrumenten, maar uitsluitend stemmen. Tijdens de actie 'Nederland laat Groningen niet zakken' van Freek de Jonge in 2017 komen ze elkaar voor het eerst tegen, Zanger Arnold Veeman en het Noorderlichtkoor van Judith Lange. Nu presenteren ze samen een nieuw programma. De componist en arrangeur uit Kloosterburen maakte zelf de koorbewerking van zijn liedjes. 'Ik vind het heerlijk om alleen met vocalen om me heen mijn liedjes te zingen.'
Voor Veeman en Lange was het vanaf het begin duidelijk dat ze hun programma in Groninger kerken wilden brengen. 'Kerken zijn natuurlijk gebouwd voor koren,' legt Veeman uit. 'De nagalm, de stemmen, het klinkt er bijna magisch. Het heeft iets engelachtigs.'Ik vind ook dat de sfeer van Arnolds liedjes het best tot z'n recht kom in een kleine, intieme ruimte met net dat beetje galm,' vult Lange aan.

De tour wordt 13 oktober afgesloten in de Der Aa kerk.

Tickets bestellen kan hier.

Het bijzondere van Arnold Veeman is dat hij een lied niet zingt, maar het opdraagt als een eredienst. Een gewoon Amerikaans lied wordt bij hem een Gunninger cantate of een bezweringsformule. Hij zegent ons met zijn lied. Fascinerend.
Jacques Klöters (De Sandwich)

De herfstwind die het verhaal fluistert van een liefde die misschien wel voorbij is. Nekstoe mie? Vraagt hij zich af. Zoals hij daar loopt en zelfs het laatste licht van Stad (er is d’r maar één) bitter voorbij loopt. Geeft ze hem de genadeslag of blijft ze bij hem… Septemberdreum, mit licht as Grunnegs gold zo geel over t hoar van drijhouk op dien liefke Zo’n prachtig lied weer van Arnold Veeman in een heel bijzondere bezetting. Met Het Noorderlicht Koor
Pauline Broekema (journalist en schrijver)

Hoelzwoanen binnen zomor deur t Noorderlicht aan t wilde vuur mit doezend kleuren van zun veurbie vlogen en wieder van de moan heur k nog heur hoog gehoel wied.. wied …vot in dat stille Hogelaand in t eb en vloud van aal dat kolosoale licht, mor k verstoa heur meziek nait meer.
Henk Scholte (RTV NOORD)

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen