Agenda

naar overzicht

Hardlopen in de Der Aa-kerk

Urban Trail 2018

Hardlopen in de Der Aa-kerk? Dat kan zondag 18 februari tijdens de derde editie van de Groningen Urban Trail.

Hardlopen door bijzondere gebouwen
Na het succes van de twee voorgaande edities vindt ook dit jaar weer de Groningen Urban Trail plaats. Tijdens de Urban Trail kun je hardlopen door (historische) gebouwen in Groningen waar je je anders niet snel komt. Zo gaat de route onder andere door de Der Aa-kerk, het Stadhuis, Groninger Archieven en Beachclub Kokomo. De tijd is niet belangrijk, het gaat deze dag om de bijzondere loopervaring. 

In de Der Aa-kerk kunnen de hardlopers luisteren naar een concert van het koor Choral Voices.

Urban Trail
De Urban Trail is een bijzondere loopervaring door twintig verschillende Groningse gebouwen. De start- en de finishlocatie is op de Vismarkt. Vanaf hier volgen de lopers de route door de binnenstad van Groningen. En ook dit jaar is de Der Aa-kerk opgenomen als locatie in dit bijzondere parcours.

Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Urban Trail een absolute must. Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen waar je anders niet snel komt tijdens je hardlooprondje. Dit hardloopevenement is een ontdekkingstocht van sportiviteit, cultuur en architectuur. 

Vijf of tien kilometer
Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. Het parcours van 5 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Wel zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je hoeft dit bij je inschrijving of op de dag niet aan te geven. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is hetzelfde punt op de Vismarkt.

Landelijk evenement
De Groningen Urban Trail is onderdeel van de landelijke Urban Trail® Series. Er worden dit jaar ook Urban Trails georganiseerd in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Utrecht. 

Deelname
Meedoen? Geef je dan snel op. Kijk voor meer informatie op de website van Groningen Urban Trail.
En hier kun je zien langs welke bijzondere locaties het parcours loopt.
Kosten deelname: € 25,-, inclusief ontbijt na de finish.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen