Agenda

naar overzicht

Markante stedenbouwkundige ontwerpen - lezing Kunst in Zicht

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving
Maquette van Nieuw Hoog Catharijne, Utrecht Maquette van Nieuw Hoog Catharijne, Utrecht
Ontwerp voor Amersfoort-Kattenbroek, 1988 Ontwerp voor Amersfoort-Kattenbroek, 1988

Deel 2 - door Tjalling Visser

Woensdag 14 maart geeft Tjalling Visser in de Remonstrantse kerk een Kunst in Zicht-lezing over markante stedenbouwkundige ontwerpen.

Visser vertelt deze avond over de hedendaagse stedenbouw, de stedenbouw van na de Tweede Wereldoorlog.  De lezing richt zich met name op de actualiteit. Hierbij wordt een aantal Nederlandse ontwerpen belicht die niet alleen als creatie of als proces interessant zijn, maar ook betekenis hebben gehad (of nog zullen hebben) voor de ontwikkeling van de stedenbouw in ons land. Markante ontwerpen hebben een grote mate van originaliteit, een in het oog springend karakter, maar vooral ook een oplossend vermogen voor het vraagstuk dat moet worden opgelost.

Tweede deel
Dit is het tweede deel van twee lezingen over stedenbouw. In het voorjaar van 2017 was het eerste deel, het ging toen onder andere over oude steden in Mesopotamië en het plan van Berlage voor Amsterdam-Zuid. Dat was een reis door de tijd die inzicht gaf in wat er zoal door de eeuwen heen met verve is ontworpen. Voor degenen die de eerste lezing vorig jaar niet hebben meegemaakt: het tweede deel op 14 maart staat geheel op zich en kan probleemloos zonder kennis van het eerste deel worden gevolgd.

Tjalling Visser
Deze lezing wordt gegeven door stedenbouwkundige Tjalling Visser. Hij doceerde aan de Academie van Bouwkunst in Groningen en was werkzaam bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Kunst In Zicht
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen.

Entree: € 12,50
Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar via aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch 050-318 86 51.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen