Agenda

naar overzicht

Saxofoonquintet Opus 5

Opus 5

Opus 5 is een open-minded ensemble dat bestaat uit 5 saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen. Opus 5 brengt een gevarieerd programma met klassieke muziek, salonmuziek, tango's en jazzy repertoire. In het fraaie kerkje van Leegkerk speelt Opus 5 o.a. twee voor saxofoon bewerkte hobo sonates van Telemann en Haendel, vier verrassende variaties op Die Forelle van Schubert, deel 1 uit het Octett van Beethoven, de Fantasie Brillante van Singelee (altsaxsolo). Verder nog o.a. composities van Gershwin, Debussy, Mozart, Piazolla en Perez Prado. Het belooft dus weer een afwisselende middag te worden.

De bezetting van Opus 5

De bezetting van Opus 5 is als volgt:

Evert van Loon: tenorsax; muzikaal leider. Muzikaal leider Evert van Loon studeerde aan het Artez Conservatorium in Arnhem. Hij geeft jazz-workshops, leidt een jazzcombo, houdt lezingen over klassieke muziek en leidt op ad hoc basis koren. Kortom: een breed georiënteerd musicus, arrangeur en componist.

Jan Beerman: altsax & Ben Douwes: baritonsax. Jan Beerman en Ben Douwes spelen of hebben gespeeld  in gerenommeerde bigbands zoals bijvoorbeeld Bigband Emmen, Eemsmond Bigband, New Metronome Bigband, Bluenote Bigband en de Gasunie Bigband.

Jeanine de Herdt: sopraan - tenorsax en accordeon. Jeanine de Herdt studeerde saxofoon en accordeon aan de Muziekacademie te Antwerpen en woont sinds enige tijd in Nederland. Voor haar bijdrage op saxofoon en accordeon op een groot festival in Frederiksoord ontving ze een onderscheiding van de Stichting Beringer Hazewinkel. Jeanine speelt ook nog in het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest dat repertoire van hoog niveau uitvoert.

Dineke Spoelstra: sopraan- en altsax. Dineke Spoelstra studeerde aan het Prins Claus Conservatorium, schoolmuziek, saxofoon en directie en gaf velen les aan het ICO te Assen. Hoewel ze 30 jaar de 1e saxofoonpartij in een bigband speelde ligt haar hart bij de klassieke muziek. Dineke leidt ook nog een viertal koren in Friesland en Drenthe.

Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij een passie hebben voor de saxofoon zowel in de klassieke muziek als in de jazz.

Kaartverkoop
Kaarten ad. € 12.50 p.p. kunt u reserveren via email: saxofoonquintetopus5@gmail.com of via telefoon 050-5016675 (evt. is inspreken met naam - woonplaats en aantal personen voldoende). Ook aan de deur zijn kaarten verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen