Agenda

naar overzicht

Northern Voices - Gedachtenisconcert ‘Bist du bei mir’

20:15 - € 20,00

Categorie: Concert

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Een bijzonder Bachconcert rond het thema ‘gedenken’, van kamerkoor Northern Voices o.l.v. Edwin Velvis. Met medewerking van Ruben Olthof (bas), Nathalie Groneschild (sopraan), organist Sjoerd Ruisch en leden van het Noordelijk Bach Consort.

Gedenken

November is vanouds de maand waarin de overledenen herdacht worden. En hoe kan dat beter dan met muziek, de taal die iedereen verstaat los van geloofsovertuiging of levensvisie. In dit gedachtenisconcert is gekozen voor muziek van Johann Sebastian Bach en zijn muzikale familie. Muziek over vergankelijkheid en gemis, waarin toch ook iets anders oplicht. Pijn en verstilling, verdriet en troost wisselen elkaar af. 

Voorafgaand aan het concert is er gelegenheid om een kaars te branden, als persoonlijk moment van herinnering.

Repertoire

De titel is ontleend aan Bach’s geliefde sopraansolo Bist du bei mir. Al bijna even bekend is zijn basaria Ich habe genug. Verder de cantate Aus der Tiefen en het motet Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn.

Van Johann Christoph Bach klinken de motetten Sei getreu bis in den Tod en Der Mensch, vom Weibe geboren; van Johann Bach Unser Leben ist ein Schatten. Koor en solisten worden begeleid door instrumentalisten van het Noordelijk Bach Consort; Sjoerd Ruisch bespeelt het Schnittger orgel.

Entree

Kaarten kosten € 17,50 in de voorverkoop (www.northernvoices.nl en ticketservice Daan Nijman te Roden) en € 20,00 aan de kerk. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 12,50.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen