Agenda

naar overzicht

Concert New Amsterdam Voices

Zeven stemmen, zeven vrienden, één geluid

Zondagmiddag 18 februari geeft de a capellagroep New Amsterdam Voices een concert in de kerk van Klein Wetsinge.

Zevenstemmig
New Amsterdam Voices is een zevenstemmige a capellagroep uit Amsterdam. Met een frisse mix van jazz en pop brengen zij een vernieuwend geluid dat van begin tot eind weet te boeien. June Fermie, Vera Buijink, Marieke Smit, Minka Bodemann, Hebe Vrijhof, Pepijn van der Sande en Willem de Beer hebben allen jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. Maartje Meijer is hun huisarrangeur en producer.

Geschiedenis
New Amsterdam Voices staan sinds 2011 op locaties als het Bimhuis, Bethany’s Jazz Club, Beauforthuis, verscheidene festivals (zoals de Uitmarkt Amsterdam, Meer Jazz Festival en Jazztival) en andere theaters en jazzpodia door heel Nederland. Ook zijn zij regelmatig op de nationale radio te horen. In 2013 verleende de groep medewerking aan het debuutalbum Virgo van Maartje Meijer. In 2014 namen zij succesvol deel aan de internationale a capellacompetitie Vokal Total in Graz, Oostenrijk. Ze wonnen de tweede prijs in de jazzcategorie en de derde prijs in de popcategorie. New Amsterdam Voices heeft masterclasses gevolgd bij Kim Nazarian (New York Voices), Peter Eldridge (New York Voices), Anders Jalkéus (The Real Group) en Michele Weir (arrangeur voor New York Voices en The Manhattan Transfer). Op 18 februari voert New Amsterdam Voices in de kerk van Klein Wetsinge een breed repertoire uit van bekende en nog onbekende stukken, van jazz tot mooie singer-songwriterliedjes.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers.

aanvang: 16.00 uur
Entree: € 12,50
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen