Agenda

naar overzicht

Concert Nederlands Studenten Kamerorkest

20:15 - 22:15 - € 17,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving
foto: Milagro Elstak foto: Milagro Elstak

Vol verhalen

Het Nesko, een projectorkest bestaande uit de 45 muzikaalste studenten van Nederland, komt op 16 april naar de Der Aa-kerk

Concertreeks
Het Nederlands Studenten Kamerorkest, bestaande uit studenten uit alle hoeken van het land, studeert gedurende één week onder leiding van gerenommeerd dirigent Ivo Meinen het programma in dat tijdens de tournee uitgevoerd wordt. Het programma staat geheel in het thema Vol verhalen. Het orkest geeft van 15 tot en met 22 april concerten door heel Nederland. Gedurende de tournee speelt het Nesko behalve in de Der Aa-kerk in Groningen ook in Leiden, Den Bosch, Utrecht, Middelburg, Maastricht, Sint Nicolaasga en Amsterdam.

Programma Nesko vol verhalen
Dances of Galánta - Zoltán Kodály
A Haunted House - Mathilde Wantenaar (opdrachtcompositie)
3e symfonie ‘De Schotse’ - Felix Mendelssohn

Verhalende werken
Voor dit project componeert aanstormend talent Mathilde Wantenaar een nieuw werk voor kamerorkest en sopraansoliste Jeannette van Schaik. In dit werk verklankt Wantenaar Virginia Woolfs A Haunted House, een sfeervol poëtisch spookverhaal over liefde en vergankelijkheid. Ook de werken van Kodály en Mendelssohn zijn verhalende werken. Het hoofdthema uit Dances of Galánta is gebaseerd op thema’s en verhalen van een oude gypsyband uit de streek waar Kodály opgroeide. Het werk van Mendelssohn beeldt op muzikale wijze de Schotse Hooglanden uit.

Podium voor jong talent
Het Nesko wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. De studenten krijgen de mogelijkheid zich twee weken intensief bezig te houden met muziek, onder leiding van een gerenommeerde dirigent. Het Nesko wil graag podium bieden aan jong talent, en biedt ieder jaar een jonge, talentvolle musicus de gelegenheid om met het orkest te soleren. Zo speelde het Nesko de afgelopen jaren samen met onder andere Maria Milstein, Niek KleinJan en Lidy Blijdorp. Tevens neemt het Nesko opdrachtcomposities op in haar programma, om op deze manier ook jonge componisten te betrekken.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nesko.

Entree: € 17,50 / € 12,50 (CJP, student, <18 jaar)
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen