Agenda

naar overzicht

Expositie Mijn Groningerland

t/m

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Mijn Groningerland

Foto expositie: Mijn Groningerland van Piet Bijma in het kerkje van Klein Wetsinge van 15 april - 31 mei.

De tentoongestelde landschappen zijn vaak in combinatie met imposante luchten. Piet Bijma ziet de natuur als bron van leven.  Dan voelt hij zich als een kind in een speelgoedwinkel. Het grote geheel beleeft hij op de fiets, maar ook stopt hij en verbaast zich over het kleine in de natuur.

Hij is geboren in Zevenhuizen, zijn ouders hadden daar een boerderij. Na een aantal verhuizingen woont hij nu bij Schifpot tussen Garnwerd en Feerwerd.

Piet Bijma is begonnen in de metaalindustrie, maar is uiteindelijk goudsmid en muzikant geworden. Natuurfotografie is zijn passie en dat in de ruimste zin van het woord. Ook portret – en modelfotografie heeft zijn belangstelling.

Het kerkje van Klein Wetsinge.
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen