Agenda

naar overzicht

Meesters&Gezellen onder leiding van Daniel Reuss

20:15 - 21:15 - € 22,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Première

Donderdag 8 februari is er een bijzonder concert in de Der Aa-kerk: Meesters&Gezellen, onder leiding van Daniel Reuss. Meesters&Gezellen is een project voor jonge getalenteerde zangers die samen met hun ervaren collega’s van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam een a capella-programma uitvoeren. De première van de concerttoer in 2018 vindt plaats in de Der Aa-kerk.

Masterclasses
Praktijkervaring opdoen bij door de wol geverfde collega’s in het vak: dat wil elke ambitieuze zanger die een passie heeft voor ensemblezang. Twintig jonge zangers in opleiding of recent afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria krijgen deze uitgelezen kans. De 'gezellen' voeren samen met hun 'meesters' datgene uit wat zij in de weken daarvoor hebben geleerd in masterclasses en van een zangcoach. 

Sprankelend en ambitieus
Meesters&Gezellen is een sprankelende, jaarlijks terugkerende concertserie door zangstudenten van de Nederlandse conservatoria. Elk van de stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) wordt gevormd door één ervaren zanger, de Meester, en vijf jonge zangers, de Gezellen. 

Duizend jaar koormuziek
Daniel Reuss, chef-dirigent en artistiek leider van Cappella Amsterdam, leidt het ensemble voor de tweede keer. Het programma dat hij heeft samengesteld reikt van de ingetogen eenstemmigheid uit de elfde eeuw van Pierre Abélard tot de duizend jaar later door Georgi Sztojanov (1985) gecomponeerde Angelic Books, op teksten uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Dit stuk beleeft in de complete versie zijn wereldpremière. Eerdere edities van Meesters&Gezellen werden gedirigeerd door de vermaarde Letse dirigenten Kaspars Putniņš (Lets Radiokoor, Ests Filharmonisch Kamerkoor) en Sigvards Kļava (Lets Radiokoor).

Programma
Georgi Sztojanov – Angelic Books
Rudolf Escher – Le vrai visage de la paix
Johann Sebastian Bach – Komm Jesu komm
Johannes Brahms – 5 Gesänge, op. 104
Pierre Abélard – Dolorum Solatium voor mannenkoor
Uit het Fleury manuscript – Ordo Rachelis voor vrouwenkoor

Entree: € 22,- / € 10,- (jonger dan 30, Stadjerspas of student). Kaartverkoop en meer informatie: www.meestersengezellen.nl
 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen