Agenda

naar overzicht

Concert Maaike Roelofs

Tussen Tijd en Altijd

Zondagmiddag 8 april geeft Maaike Roelofs een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Ze brengt het programma Tussen Tijd en Altijd, met zowel liederen van Nederlandse artiesten (zoals Jules de Corte, Bram Vermeulen, Jaap Fischer en Liselore Gerritsen) als liederen van haar nieuwe cd Lienen aan Locht.

Lienen aan Locht
In juni 2017 is de cd Lienen aan Locht uitgekomen. De cd is geheel gewijd aan haar vader, de Groningse dichter en jurist Lerus Roelofs. Zijn poëzie is geschreven in het Oldambts, de taal van zijn ouders. De poëzie heeft een zekere mystieke en religieuze inslag. Verschillende componisten, waaronder Paul Prenen, hebben zijn gedichten op muziek gezet. De liederen die hieruit zijn ontstaan worden op indringende wijze vertolkt door Maaike's diepe, warme stem, waarbij zij begeleid wordt door professionele muzikanten.

Maaike Roelofs
Maaike Roelofs studeerde cello aan het conservatorium van Amsterdam bij Anner Bijlsma. Na haar eindexamen specialiseerde zij zich op de barokcello aan de Akademie für alte Musik in Bremen. Vanaf die tijd speelde zij in verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Begeleidingsorkest. Momenteel is zij lid van enkele kamermuziekensembles, waaronder het Barlheze Consort en ensemble Mirac. Maaike is lid van Novaja Shira, een groep rond Shura Lipovsky, die traditionele Joodse muziek ten gehore brengt.

Samen met de Zeeuws-Vlaamse kleinkunstenaar Adrie Oosterling en met haar zus Martha Roelofs vormt zij een trio. Het repertoire van de groep omvat zowel liederen van Liselore Gerritsen, Marlene Dietrich en Jacques Brel, als Zeeuwse ballades. Naast haar concertpraktijk geeft Maaike Roelofs privéles in Amsterdam en ze is als docent verbonden aan de Zeister muziekschool.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

Entree: € 12,50
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl
Aanvang: 15.00 uur

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen