Agenda

naar overzicht

Canto Ostinato ligconcert® in de Der Aa-kerk

20:30 - € 35,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Sandra en Jeroen van Veen

Zaterdag 21 april vindt er in de Der Aa-kerk een bijzonder ligconcert® plaats, uitgevoerd door het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen

Liggend op een zelf meegebracht matje of gewoon zittend op een stoel, kun je je laten verrassen door de prachtige akoestiek en de bijzondere lichtinval in de kerk. De Canto Ostinato wordt deze avond door Sandra en Jeroen van Veen gespeeld op twee vleugels.

Sandra en Jeroen van Veen
Sandra en Jeroen spelen al ruim twintig jaar samen op zowel één als twee vleugels. Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) leerden elkaar in 1987 aan de piano al improviserend kennen, toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. De gedeelde passie voor de muziek en het musiceren bracht hen in veel concertzalen. Ze hebben concerten gegeven in Amerika, Canada, Rusland en veel andere landen. Hun opname met Canto Ostinato van Simeon ten Holt ontving zeer lovende recensies en werd door Ten Holt zelf tot de beste opname van zijn werk bestempeld.

Canto Ostinato
De Nederlandse componist Simeon ten Holt werd wereldberoemd met ‘Canto Ostinato’, misschien wel het bekendste werk uit de Nederlandse klassieke muziek. Er werden honderden uitvoeringen en variaties gemaakt. De Canto Ostinato, dat dateert uit de jaren zeventig, is een stuk dat meestal op twee of vier vleugels wordt uitgevoerd en dat door zijn eigenzinnige structuur iets bedwelmends heeft. 

Theaterkantoor.nl en de beroemde ligconcerten®
Naast hun landelijke theatertour werken Sandra en Jeroen samen met Theaterkantoor.nl om ligconcerten® op de meest bijzondere locaties te organiseren, waaronder kerken, musea en oude industriële panden. “Iedere locatie waar we de Canto Ostinato uitvoeren, kent een eigen dynamiek,” vertelt Stephan Staal van Theaterkantoor.nl. “We zoeken bewust naar bijzondere locaties omdat die een extra dimensie aan het concert geven."

Entree: € 35,- (ligplaats) / € 30 (zitplaats) / € 28,- (CJP). Boekingskosten: € 3,-.
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Het concert begint om 20.30 uur. De deuren zijn vanaf 20.00 uur geopend. 
Duur concert: circa 90 minuten.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen