Agenda

naar overzicht

Leonardo da Vinci

19:30 - 21:30 - € 15,00

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Leonardo da Vinci

Kunsthistoricus Joost Keizer houdt op woensdag 13 maart in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel te Groningen een lezing over Leonardo da Vinci.

In 2019 is het 500 jaar geleden dat de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci (1452-1519) is overleden. Leonardo wordt vaak gezien als een duizendpoot: een schilder die zich ook mengde in discussies over geologie, geneeskunde, theologie, biologie enzovoort.

Veel minder bekend is de manier waarop Leonardo zijn wetenschappelijke interesses inzette om tot een nieuwe definitie van de schilderkunst te komen. In deze lezing wordt ingegaan op Leonardo's poging om het maken van schilderijen te rijmen met fossielen en afdrukken in de natuur.

Joost Keizer

Joost Keizer studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde in 2008 aan de Universiteit van Leiden en was vervolgens werkzaam aan Columbia University en Yale University. Sinds 2015 is hij verbonden als universitair docent Oude Kunst en hoofd van de Curatoren-opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kunst in Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen

Aanmelden voor deze lezing: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch: 050 318 8651

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen