Agenda

naar overzicht

Kerstconcert Roder Jongenskoor

19:45 - 21:15

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Kerstavond

Ook dit jaar zet het Roder Jongenskoor de traditie voort: op kerstavond zingt het koor traditionele en eigentijdse Christmas carols in de Der Aa-kerk. Deze worden afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen.

Deze traditie van Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door het King's College Choir uit Cambridge. Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Roder Jongenskoor

Het Roder Jongenskoor is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Rintje te Wies, tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterkte aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen. Het Roder Jongenskoor kiest voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan veel grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler.

Entree

Tot 18 jaar € 12,50,  aan de kassa € 15,00
Vanaf 18 jaar € 18,50, aan de kassa € 20,00
Kaarten zijn  te verkrijgen bij: website van het Roder Jongenskoor 

Boekhandel Van der Velde, Akerkhof 45-47

via rkj.zakelijk@gmail.com

via tel. nr. 06-44108192

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen