Agenda

naar overzicht

Jazzconcert in Klein Wetsinge

Een jazzy zondagmiddag

Zondagmiddag 22 april is er een jazzconcert in de kerk van Klein Wetsinge, met René van Astenrode, Bill Arensma en Bert van Erk. Ze spelen deze middag nummers uit het American songbook en nummers van Antonio Carlos Jobim. Het wordt een mix van swing en latin.

René van Astenrode - vibrafoon
René volgde zijn studie slagwerk aan het Conservatorium in Groningen en studeerde drums en vibrafoon in Den Haag. Hij gaf methodiekles aan de afdeling jazz op het Conservatorium in Groningen. Tegenwoordig werkt René op de muziekschool in Haren, Gieten en op Kunstenschool ZG in Stadskanaal. In het kwartet Good Vibes speelt hij vibrafoon met zelfgeschreven composities. Met diverse jazzformaties maakte hij tournees door Frankrijk en Duitsland. Ook speelt hij in Potbaumgarten and Friends, Vintage Five en Fens & Friends

Bill Arensma - gitaar
Jazzgitarist Bill Arensma werd in zijn jonge jaren geïnspireerd door gitaristen als Jim Hall, Wes Montgomery, Joe Pass en Pat Martino. Hij heeft jarenlang op bekende jazzpodia gespeeld, zoals de Haarlemse Jazzclub, het Bimhuis, de Melkweg, George's Jazzcafé en B14. Ook speelde hij vele jaren op het Amersfoortse jazzfestival en op de Jazz Driedaagse in zijn voormalige woonplaats Haarlem. Bij voorkeur speelt hij in triobezetting dichtbij publiek. De interactie met zijn medemusici komt dan volledig tot zijn recht. 

Bert  van Erk - bas
Bert is in Groningen en ver daar buiten een veelgevraagde bassist, mede door zijn jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende jazzmusici is hij in verschillende combinaties inzetbaar. Hij is mede-oprichter van de stichting Geïmproviseerde muziek Utrecht. Naast al zijn werkzaamheden geeft Bert via de stichting Jazz in Groningen workshops en geeft hij in Jazzcafé Alto een podium voor onder andere studenten van het conservatorium. Ook organiseert hij maandelijks trioconcerten. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

Entree: € 10,-
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen