Agenda

naar overzicht

IFFRiG in de Der Aa-kerk

20:00 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

A Page of Madness 

Ook dit jaar wordt de Der Aa-kerk tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen weer omgetoverd tot filmzaal. Vrijdagavond 2 februari draait de film A Page of Madness, van de Japanse filmregisseur Teinosuke Kinugasa. Deze filmklassieker uit 1926 wordt voorzien van live muziek door het Monotak Collectief.

A Page of Madness
De film A Page of Madness roept een sfeer op van angst en beklemming die doet denken aan Das Cabinet des Dr. Caligari. Kinugasa weet de kijker mee te sleuren in zijn verbeelding van de irrationele belevingswereld van de hoofdpersoon; schots en scheve decors, ongebruikelijke camerastandpunten en sterke licht-donkereffecten. Het verhaal in de film laat de waanvoorstellingen zien van een bewoner van een gekkenhuis, naar een kort verhaal van de Japanse schrijver Yasunari Kawabata. De film werd jarenlang verloren gewaand, totdat Kinugasa in 1971 bij toeval in een aarden pot op zijn eigen zolder het negatief van de film terugvond. 

Monotak Collectief
Het Amsterdamse Monotak Collectief zorgt met onder andere noise, elektronica, gitaren en slagwerk voor de muzikale film-score. Het Monotak Collectief bestaat uit Bart de Vrees (percussie en elektronica), Eric de Clercq (percussie), Ivo Bol (elektronica en live sampling), Dirk Bruinsma (saxofoon, basgitaar), Paul Glazier (zither, elektrische gitaar, elektronica) en voor deze gelegenheid met Nora Mulder (orgel en noise). Natuurlijk ontbreken de donkere klanken van het historische Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk niet in de spannende soundtrack.

aanvang: 20.00 uur
entree: € 15,- / € 10,- (studenten en jongeren)
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het Groninger Forum en aan de kassa bij het Groninger Forum (Hereplein).

Teinosuke Kinugasa | Japan | 1926 | 80 minuten | met inleiding
Dit event komt tot stand dankzij Groninger Forum, Prime, Der Aa-kerk, Bijzondere locaties Groningen en Grand Theatre.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen