Agenda

naar overzicht

Fryske Passy 2018

20:30 - € 25,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Een Fries-Latijnse Johannes Passie gecomponeerd door Hoite Pruiksma

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, waarin de Friese taal en cultuur nationale en internationale aandacht krijgt, organiseert stichting UP (Uitzonderlijke Producties) een Nederlandse tournee van zeven theatrale passievoorstellingen in concertvorm. Donderdagavond 29 maart vindt deze voorstelling plaats in de Der Aa kerk.

Bijbels passieverhaal
De bijna rauwe directheid en tevens zo klankrijke en melodische Friese taal sluit volgens de componist naadloos aan bij de mystieke en expressieve verteltrant van het Bijbelse passieverhaal volgens Johannes. Deze eigentijdse Fryske Passy, met contrastrijke muziek van verstilling tot dramatisch expressief wordt uitgevoerd door kamerkoor Capella Frisiae, drie solisten en zeven instrumentalisten. Door toevoeging van regie en licht in dit passieconcert wordt de visuele verbeelding op een schilderachtige manier vergroot.

De Leeuwarder Courant scheef : ‘De emotionele geladenheid van de Jehannes Passy, die Hoite Pruiksma heeft geschreven, is groots en op bepaalde plaatsen zelfs overweldigend.’ 

Uitvoerenden
Capelle Frisiae en zeven instrumentalisten 
Christus: Roele Kok
Evangelist: Harry van Berne
Pilatus: Ben Brunt 
Dirigent: Hoite Pruiksma
Regisseur: Gooitsen Eenling 
Theatertechniek: Stage Master

Stichting UP
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting UP. De doelstelling van deze stichting is het stimuleren, initiëren, en organiseren van Uitzonderlijke Producties op cultureel maatschappelijk gebied en het bevorderen, initiëren en organiseren van culturele innovatieve en experimentele producties. 

Zie voor meer informatie deze flyer en de website van Stichting UP.

Entree
Voorverkoop: € 21,-
Kaarten zijn hier verkrijgbaar (€ 1,50 servicekosten per transactie) en op www.stichting-up.nl 
Aan de kassa: € 25   
 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen