Agenda

naar overzicht

FRYSK - 100 jaar schilderkunst in Friesland

19:30 - 21:30 - € 15,00

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Lezing over FRYSK - 100 jaar schilderkunst in Friesland

Han Steenbruggen, directeur van Museum Belvédère in Oranjewoud, houdt op woensdag 6 maart in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel te Groningen een lezing over schilderkunst in Friesland.

Aanleiding is de tentoonstelling FRYSK - 100 jaar schilderkunst in Friesland die nog tot en met 14 april 2019 is te zien in Museum Belvédère te Oranjewoud. Steenbruggen neemt ons mee langs de schilderkunst in Friesland, van 1909 - het jaar waarin Jan Mankes zich vestigde in De Knipe - tot nu. De kunstwerken zijn uitgekozen op basis van verschillende onderwerpen. Daarbij is niet alleen gekeken naar wie in Friesland geboren is, maar ook naar kunstenaars die er gewoond en gewerkt hebben (of nog steeds wonen en werken). Verrassend is de veelzijdigheid van kunstwerken die in Friesland zijn gemaakt, zowel door bekende kunstenaars als Jan Mankes, Boele Bregman, Jan Worst en Willem van Althuis, als door minder bekende kunstenaars. Ze variëren van traditioneel tot modern, en zijn zowel figuratief als abstract.

Kunst in Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen

Aanmelden voor deze lezing: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch: 050 318 8651

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen