Agenda

naar overzicht

Eurosonic Noorderslag 2019

t/m 20:00 - 00:00

Eurosonic Noorderslag

Tijdens Eurosonic Noorderslag is de Der Aa-kerk natuurlijk ook dit jaar weer een van de concertlocaties. In januari is Groningen even weer het centrale middelpunt van muziek tijdens Eurosonic Noorderslag. Tijdens het festival staat Groningen in het teken van nieuw Europees talent: de meest veelbelovende acts in hun thuisland, maar vaak nog onbekend buiten hun landsgrenzen. Ook in de Der Aa-kerk treden diverse internationale bands op. 

2 Meters Sessies
Dit jaar is ook 2 Meter Sessies weer te vinden op het Eurosonic Noorderslag festival met intieme, semi-akoestische live showcases. Dit jaar in de Der Aa-kerk. Woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 13.30 uur. Meer informatie over de line up vind je hier.

Het Programma

Woensdag 16 januari

Maarja Nuut & Ruum (Estland) | 20.00 – 20.45

Het Estse duo Maarja Nuut & Ruum opereert in een muzikaal schemergebied; verbindt het diepgewortelde, intuïtieve wereldbeeld van vervlogen tijden met de hyper-gemodificeerde realiteiten en ogenschijnlijk grenzeloze technologische mogelijkheden van het heden en de toekomst.

Hania Rani (Polen) | 21:20 - 22:15

Een Poolse pianist, componist en zangeres, opererend vanuit Warschau en Berlijn. Ze ontving een speciale onderscheiding op het International Transatlantyk Festival in Lódz en won de Firestone Headliners of Tomorrow competitie.

Blanco White (Groot-Brittannië) | 23:00 - 23:45

Blanco White begon in 2014 als het soloproject van Josh Edwards uit Londen. Na een gitaarstudie in Cádiz (Spanje), en vervolgens les in de charango in Sucre (Bolivia), was Edwards’ doel om elementen van Andalusische en Latijns Amerikaanse muziek samen te brengen met West-Europese invloeden.

Bohemian Cristal Instrument (Tsjechië) | 00:30-01:15

Een futuristisch muzikaal ritueel en een ambient transcendentie in het digitale tijdperk. Lenka Morávková is op een avontuurlijke muziekreis met een uniek instrument uit glas: Bohemian Cristal Instrument.

Donderdag 17 januari

Haerts (Duitsland) | 20:45 - 21:30

Nini Fabi (vocalen) en Ben Gebert (toetsen, gitaar) groeiden op in München, maar ze vormden Haerts toen ze in 2011 in New York woonden. De Duitse indie popact bracht het tweede album New Compassion in oktober 2018 uit. Ze toerden met artiesten als Shout Out Louds en London Grammar en hun muziek is gebruikt in film en tv-shows als Pretty Little Liars en 13 Reasons Why.

Moncrieff (Ierland) | 22:15 - 23:00

Chris Breheny aka Moncrieff is een getalenteerde songwriter met een alternatieve hooggevoelige inslag. In zijn sound komen invloeden van moderne pop en vuige blues samen. Met een onmiskenbare aanleg voor hooks is hij in staat om composities te bouwen vol referenties aan vele muzikale tijdperken en genres.

Laura Misch (Groot-Brittannië) | 23:45 - 00:30

Saxofonist, producer en singer-songwriter Laura Misch is gestaag bezig om haar sound te definiëren door de synthese van haar twee belangrijkste uitingen: saxofoon en vocalen. Ze vervlecht deze componenten door verkennende producties die steeds meer naar de kenmerken van elektronische muziek knipogen.

Vrijdag 18 januari

Hilary Woods (Ierland) | 20:45 - 21:30

Hilary Woods is de nieuwste aanwinst van Sacred Bones Records. Doordrenkt met compositorische finesse, dik gelaagde atmosferen en dromerige vocalen, is Woods’ kunst zowel fijngevoelig als intens. Na twee bewierookte EP’s, kwam haar debuutalbum Colt in juni 2018 wereldwijd uit.

Vivii (Zweden) | 22:15 - 23:00

ViVii bestaat uit het paar Emil en Caroline Jonsson uit Stockholm en hun goede vriend en producer Anders Eckeborn. Hun dromerige pop ontlokt vergelijkingen met Beach House, Lykke Li en Bon Iver en eerste single Siv (You and I) ontving wereldwijd lof en bereikte de #2 positie op Hype Machine. Debuut-EP Savant volgde in dat spoor in mei 2018 met de titeltrack ook piekend op #2 op Hype Machine.

De Beren Gieren (België) | 23:45 - 00:30

Tussen verwachting en verrassing zul je De Beren Gieren vinden, met doorslaggevend bewijs dat de vereniging van piano, bas en drums nog altijd een goudmijn is. Het jonge trio, opgericht in 2009, is prominent lid van de Belgische jazzscene. Van 2010 tot 2015 waren ze artist in residence in Kunstencentrum Vooruit (Gent) en ontvingen drie Jazz-awards. Live brengt de triade een mengeling van polyritmische soundscapes, meezingers en elitaire wendingen.

Kijk voor meer informatie & tickets op de website van Eurosonic Noorderslag.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen