Agenda

naar overzicht

Concerten Eurosonic in de Der Aa-kerk

t/m

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Concerten diverse Europese bands

Tijdens Eurosonic Noorderslag is de Der Aa-kerk natuurlijk ook dit jaar weer een van de concertlocaties.

In januari is Groningen even weer het centrale middelpunt van muziek tijdens Eurosonic Noorderslag. Tijdens het festival staat Groningen in het teken van nieuw Europees talent: de meest veelbelovende acts in hun thuisland, maar vaak nog onbekend buiten hun landsgrenzen. Ook in de Der Aa-kerk treden diverse internationale bands op. 

woensdag 17 januari
August Rosenbaum (Denemarken) 20.00 uur- 20.45 uur
Denk jazz, denk modern klassiek, denk experimenteel, denk cross-over. Bij de Deense pianist, componist en songwriter August Rosenbaum passen al deze beschrijvingen. Hij werkte recent met Kim Gordon (ex-Sonic Youth) aan een soundtrack voor the Royal Danish Ballet, speelde met MØ op Glastonbury en Roskilde en werkte onder meer met Rhye, Nils Frahm en Robin Hannibal. 

Širom (Slovenië) 21.30 uur - 22.15 uur
Bereid je voor op een intieme, hypnotische, buitenaardse en epische ervaring met dit bijzondere Sloveense trio. Met meer dan twintig traditionele, klassieke en handgemaakte instrumenten, schept Široms muziek een plaats waar hedendaagse muziek en eeuwenoude folkmuziek verstrengelen. 

Echo Collective (België) 23.00 uur - 23.45 uur
Echo Collective is een collectief van klassiek getrainde en professionele muzikanten uit Brussel. Ze werkten samen met A Winged Victory for the Sullen, Stars of the Lid, Jóhann Jóhannsson, Laniakea, Adam Wiltzie, Dustin O'Halloran en Christina Vantzou. 

Chapelier Fou (Frankrijk) 00.30 uur - 1.15 uur
Na zijn studie klassieke viool en klavecimbel componeerde Louis Warynski zijn eerste nummers door viool met electro te mengen. In 2009 tekende hij bij het Franse indielabel Ici d'ailleurs als Chapelier Fou. De multi-instrumentalist uit Metz heeft geleidelijk zijn intrigerende universum onthuld, met subtiele composities waarin de instrumenten mixen met elektronische programmering.

donderdag 18 januari
We Like We (Denemarken) 20.45 uur - 21.30 uur
De experimentele neoklassieke groep We like We bestaat uit vier klassiek getrainde muzikanten: Katrine Grarup Elbo (viool), Josefine Opsahl (cello), Sara Nigard Rosendal (percussie) en Katinka Fogh Vindelev (zang). Zij delen een gemeenschappelijk verlangen om een eigen geluid te vormen. 

Wildwood Kin (Verenigd Koninkrijk) 22.15 uur - 23.00 uur
Wildwood Kin is een familietrio uit het Engelse Exeter, dat zwaar leunt op vroege folk-invloeden. Maar hun debuutalbum duikt ook diep in andere genres, met zowel elektrische als akoestische instrumenten.

Panivalkova (Oekraïne) 23.45 uur - 00.30 uur
Panivalkova is een vrouwelijk multi-instrumentaal indie folktrio uit Kiev, Oekraïne, gevormd door Ira Luzina, Irina Kulshenko en Daria Pugachova. De muziek van Panivalkova is een combinatie van tederheid en gevatte ironische teksten vol passie en energie. 

vrijdag 19 januari
Daniel Brandt & Eternal Something (Duitsland) 20.45 uur - 21.30 uur

Daniel Brandt, medeoprichter en percussionist van het Duitse electro-akoestische Brandt Brauer Frick ensemble, bracht in maart zijn solodebuut Eternal Something uit, een opwindend en intiem klassiek, elektronisch en ambient album met trombone, hangdrum en cello. 

Ryan McMullan (Ierland) 22.15 uur - 23.00 uur
Ryan McMullan is een zeldzaam talent in de huidige popmuziekscene. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij heel goed in staat om levensverhalen en emoties over te dragen. De 25-jarige uit Belfast deed succesvolle tours als openingsact voor Foy Vance, Snow Patrol, Ciaran Lavery en Ed Sheeran, die hem roemde om zijn 'pure en aangrijpend eerlijke stem'.

Terra Profonda (Hongarije) 23.45 uur - 00.30 uur
De in Hongarije gebaseerde rootsband Terra Profonda is in 2012 in Boedapest opgericht. Het combo bestaat uit leden Kiss Krisztián (sax, Ierse bouzouki, koboz), Lo Buglio Vincenzo (vocalen) en Szabó Mátyás (gitaar, bas). Tot de inspiraties van de groep behoren Afro-Amerikaanse blues, folk en instrumentele jazz.

Kijk hier voor meer informatie over Eurosonic.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen