Agenda

naar overzicht

Erwin Olaf 60!

19:30 - 21:30 - € 15,00

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Erwin Olaf 60!

Kunstenaar Arjo Passchier houdt op donderdag 4 april in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel te Groningen een lezing over de Nederlandse fotograaf Erwin Olaf. Aanleiding is het feit dat Olaf dit jaar 60 jaar wordt, wat wordt gevierd met diverse tentoonstellingen.

Erwin Olaf (1959) ontwikkelde zich van een analoog werkende fotojournalist naar digitaal werkend, autonoom beeldmaker. Hij werd een meester in de geënsceneerde fotografie. In zijn werk wordt hij beïnvloed door andere fotografen, maar je vindt er ook verwijzingen naar en invloeden uit de schilderkunst in. De lezing zal in woord en beeld gaan over zijn portretten, over schoonheid, over engagement, over theatrale scènes uit diverse subculturen. Ook zijn meest recente werk wordt besproken, waaronder de serie Palm Springs uit 2018, met daarin nog nooit eerder getoonde landschapsfotografie.

Olaf is geen onbekende in Groningen. Daarom zal er ook aandacht worden besteed aan de relatie van Erwin Olaf met de stad Groningen en het Groninger Museum.

Arjo Passchier

Arjo Passchier is beeldend kunstenaar. Daarnaast is zij onder meer museumdocent bij het Groninger Museum en adviseur beeldende kunst bij de Kunstraad Groningen. Bovendien publiceert zij regelmatig over kunst en cultuur.

Kunst in Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen

Aanmelden voor deze lezing: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch: 050 318 8651

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen