Agenda

naar overzicht

Zondag matinee concerten - Piano duo Dimitrov en Boelee

Zondag matinee concerten, Piano duo Dimitrov en Boelee

Tijdens dit concert kunt u genieten van piano duo Dimitar Dimitrov en Elvire Boelee. Elvire en Dimitar ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze allebei studeerde voor hun Bachelor. Dimitar Dimitrov maakte in zijn eerste studiejaar meteen al indruk door het achtereenvolgens winnen van het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival en het Hartenaas festival (2009). Nadat Elvire en Dimitar elkaar hadden gehoord op één van de voorspeelavonden van het conservatorium bleken ze muziek op eenzelfde manier te beleven en aan te voelen. Ze begonnen bijna iedere avond op het conservatorium voor elkaar te spelen, gaven elkaar feedback en inspireerden elkaar. Na een aantal jaren hadden ze het idee om een piano duo te vormen.

Al kort nadat ze besloten hadden een duo te vormen speelden ze in Geertruidenberg Klassiek en Vught Klassiek. Dit is een serie concerten en concoursen in één, waar iedere maand een veelbelovende pianist
speelt, en het publiek mag stemmen op deze pianist. Aan het eind van het jaar worden de drie pianisten met de hoogste beoordeling uitgenodigd om aan de finale mee te doen. Het bleek algauw dat duo Dimitrov Boelee een publieksfavoriet was, nadat ze in beide series door het publiek uit werden gekozen om in de finale te spelen, waar ze in december 2014 respectievelijk derde en tweede werden.

In september 2014 maakten ze hun debuut op radio 4 in het late night programma opium op 4. Het jaar 2015 gebruikte het duo om concerten te geven en zowel hun quatre-mains programma uit te breiden als ook het programma van twee piano’s te verkennen. In oktober 2015 waren ze te gast in het populaire tv programma ‘Meis op Zondag’ op tv Breda. In 2016 wonnen ze de derde prijs in Ulvenhart Klassiek in Ulvenhout Breda.
In oktober 2016 wonnen ze de eerste prijs in de “Kanjer muziek Serie” in Theater de Leest in Waalwijk.

Er wordt net als de andere zondag matinee concerten gestart met een luisterconcert van 45 minuten. Daarna is er een pauze en daarna komt dezelfde musicus terug voor nog eens 45 minuten, maar nu mag er gepraat worden én geluncht!! We bieden bij deze reeks concerten een speciaal luncharrangement aan.  De volgende zondag matinee concerten zijn:

zo 16 dec: Carolien Fleumer
zo 20 jan 2019: Coert Huijsman 

Entree
Toegangsprijs concert: €10
Luncharrangement: €27,50 (twee gangen lunch incl. goed glas wijn)

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen