Agenda

naar overzicht

Zondag matinee concerten - Coert Huijsman

Zondag matinee concerten, Coert Huijsman

Vanaf mijn 11e jaar volgde mijn muzikale interesse twee sporen:  de klassieke muziek en de jazz, en improvisatie muziek.  Tijdens de conservatoriumstudie bij Kars Westers, in de beginfase nog klassiek en jazz gecombineerd, kreeg de klassieke muziek en kamermuziek de overhand. Nadien volgde er een vrijere improvisatieperiode in samenhang met beeldende kunst en gedichten. Zo voerde ik samen met Irene Verbeek haar gezongen gedichten uit in liedarrangementen op de Allersmaborg. Mijn streven is er nu op gericht beide stromingen in balans te brengen.

Van de klassieke muziek spreekt me het Spaanstalige repertoire erg aan. Met Marcel Worms werkte ik aan ‘de Goyescas’ van Granados waar ik enkele delen uit ga spelen. Voor dit luisterconcert ga ik ook eigen werk ten gehore brengen, geïnspireerd op Spaanse gedichten.  In het tweede deel van het concert zal ik me meer richten op door jazz geïnspireerde eigen composities en bestaand repertoire.

Er wordt net als de andere zondag matinee concerten gestart met een luisterconcert van 45 minuten. Daarna is er een pauze en daarna komt dezelfde musicus terug voor nog eens 45 minuten maar nu mag er gepraat worden én geluncht!! We bieden bij deze reeks concerten een speciaal luncharrangement aan. 

Entree
Toegangsprijs concert: €10
Luncharrangement: €27,50 (twee gangen lunch incl. goed glas wijn)

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen