Agenda

naar overzicht

De wonderbaarlijke kunst van Maurits Cornelis Escher- lezing Kunst in Zicht

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

De wonderbaarlijke kunst van Maurits Cornelis Escher

In Den Haag bevindt zich sinds 2002 aan het Lange Voorhout het populaire Escher in het Paleis. Dit kunstmuseum is gehuisvest in het uit 1764 daterende Paleis Lange Voorhout en herbergt een permanente tentoonstelling die geheel is gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972).

Het Fries Museum heeft Escher teruggehaald naar zijn geboortestad Leeuwarden met de tijdelijke tentoonstelling Escher op reis (nog te zien tot en met 28 oktober 2018). Daarin volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treed je in de voetsporen van de reislustige graficus, die in Italië, Zwitserland en Spanje inspiratie vond voor zijn bekendste werken.

Wie kent zijn prenten niet? Als we al niet zelf een poster hadden met Waterval waarin het water omhoog stroomt, of Relativiteit waar figuren zowel aan de boven- als ook aan de onderkant van trappen lopen, dan zagen we die in de kamers bij vriendjes, of in de wachtkamer van de tandarts.

Escher als breinbreker, hoort die wel in de wereld van de kunst? Er werd lang gedacht dat dit niet kon. Inmiddels is er, al weer, een kentering en heeft zijn werk succes in binnen- en buitenland.

Micky Piller was na haar studie kunstgeschiedenis eerst journaliste voor onder meer NRC Handelsblad, Het Financieel Dagblad en de Haagse Post. Momenteel geeft zij lezingen en schrijft zij een blog (opwegnaardekunst.nl)

Kunst In Zicht
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen.

Entree: € 12,50
Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar via aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch 050-318 86 51.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen