Agenda

naar overzicht

Drie Sterren Trio

Drie Sterren Trio

Het Trio dankt zijn naam aan het premiere-concert in het Sterrebos in Groningen, mei 2012. Sindsdien speelde het op vele podia waaronder het NoorderzonFestival 2014 en 2016, Te Gast in Garnwerd, Muziekcentrum Oosterpoort en in het Provinciehuis voor de Provinciale Staten.

Don Hofstee studeerde viool en gitaar aan het conservatorium in Zwolle. Zijn jongensdroom om het vioolconcert van Max Bruch te kunnen spelen maakte hij waar op zijn eindexamen. Hij maakt deel uit van wereldmuziek-ensembles als Lite, het lichte ensemble van HET symfonie orkest (voorheen Orkest van het Oosten), Swing du Nord, Tsigani en Cuerdas.  Speelde ook bij theatervoorstellinen van het NNT en De Citadel.

Gertie Bruin studeerde aan de conservatoria in Groningen en Enschede waar hij nu zelf docent is. Hij is te horen als begeleider van zangeressen Lies Akkerman en Mia Gast, saxofonist Niels Bijl en Mannenkoor Albatros. Maakt deel uit van het Nederlands Accordeon Ensemble. Bracht in 2008 de solo-cd “Dutch Touch” uit. Speelde mee in projecten met de Nederlandse Opera, Oerolopera, Rotterdams Philharmonisch orkest en de ZomerJazzFietsTour met het Bert van Erk Quintet.

Bert van Erk studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. Hij speelde al in de jaren ‘70 met de Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Don Cherry, John Engels en Wim Overgaauw. Zijn orkest Bert’s Breeze produceerde de cd “Deining”. Hij maakt deel uit van o.a. Still Life Trio, Cuerdas, Meiborg&Buma&VanErk, Linda’s Jazz en Simu-VanErk & Demydczuk. Componeert voor zijn Kwintet en andere orkesten. Is bandcoach en jazzsession-leider bij Vrijdag in Groningen. Zie ook www.driesterrentrio.nl 

Entree
Toegangsprijs concert: €10
Reserveren kan door een mail te sturen naar kleinwetsinge@blgroningen.nl of telefonisch via 06-54685405.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen