Agenda

naar overzicht

Duo-expositie van Cindy Sprokel en Antoinette Vunderink

t/m

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Van 18 september tot en met 14 oktober is in het kerkje van Klein Wetsinge de duo-expositie van Cindy Sprokel en Antoinette Vunderink te zien.

Antoinette Vunderink

Dans en beweging zijn de verbindende factoren met het werk van Antoinette Vunderink . Zij is in 2016 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen met twee onderwerpen: Landschap en Flamenco.

De Film “ Vengo “(Tony Gatlif) heeft haar geïnspireerd om flamencodanseressen te gaan schilderen. Antoinette werd gegrepen door de passie en de kracht die uit die film sprak. Sindsdien is de kunstvorm Flamenco met zijn gepassioneerde muziek- en dansexpressie een grote inspiratiebron gebleven.

Cindy Sprokel

Cindy Sprokel (1961) is geboren en getogen in Maastricht. Door haar werk en de liefde is ze in Groningen terechtgekomen.

In 2013 besloot ze om de altijd al aanwezige belangstelling voor vormgeving en beeldhouwen te concretiseren door de 5 jarige opleiding aan de Klassieke Academie te gaan volgen. Dit jaar heeft ze haar eindexamen gedaan en deze studie met succes afgerond. 

Een groot deel van haar werk heeft een relatie met dans in al haar verschijningsvormen. Een belangrijk beeldend element in haar werk is beweging, gebaseerd op ingetogen houdingen binnen de dans. Hierbij maakt ze regelmatig gebruik van een combinatie van mens en dier, dit heeft te maken met de theatrale en carnavaleske uitingen die ze in haar werk wil verbeelden.  

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen