Agenda

naar overzicht

Roden Girl Choristers en St Salvator’s Chapel Choir

20:00 - € 15,00

Categorie: Concert

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Cathedral Music

Op vrijdag 21 juni 2019 verzorgen het beroemde St Salvator’s Chapel Choir uit Schotland en de Roden Girl Choristers een concert in de Der Aa-kerk in Groningen: Cathedral Music. Samen en afzonderlijk brengen de koren deze avond muziek uit de Anglicaanse koortraditie.

Te gast

Het koor is voor de tweede keer te gast bij de Koorschool Noord Nederland in Roden, thuishaven van de Roden Girl Choristers. Artistiek leider Sonja de Vries: “We herkennen de Anglicaanse traditie waarin ze staan en slaan de handen ineen om het publiek een boeiende avond te brengen met een aantal hoogtepunten uit de Engelse koortraditie. Een aantal jonge choristers uit het opleidingskoor maken deze avond hun debuut bij het concertkoor. Voor hen een mooie gelegenheid om het klankidioom dat we nastreven van heel dichtbij mee te maken. Bovendien staat het koor in de startblokken om zelf een studiereis naar Engeland (Lincoln, Cambridge, Norwich, Ely) te maken in juli 2019. Dit concert dient als goede voorbereiding.”

Repertoire

De koren brengen composities van onder andere Vaughan Williams, Ireland, Bainton, Stanford en Lassus. Uiteraard gaan de twee koren ook een aantal koorwerken gezamenlijk uitvoeren. Sietze de Vries begeleidt beide koren op het orgel.

Entree

Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro en aan de kassa 18 euro, studenten betalen 10 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang met kinderkaart.

Kaarten zijn online verkrijgbaar op https://rodengirlchoristers.nl/tickets/, maar ook bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, Boekhandel Van der Velde (Akerkhof) in Groningen of telefonisch: 06-532 317 68.

Impressie

Bent u benieuwd wat u kunt verwachten? Bekijk dan een korte film van de Roden Girl Choristers, met opnames van het kerstconcert vorig jaar in de Der Aa-kerk.

http://bit.ly/RGCfilmpje

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen